Ugrás a fő tartalomra

3300 Eger, Kertész utca 128.


+36-20/858-3775

Széchenyi 2020

Pék


Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Állóképesség, ügyes mozgás, kézügyesség, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • átvételi és raktározási feladatokat végez;
  • nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez;
  • eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel;
  • előkészítő műveleteket végez;
  • tésztát készít;
  • tölteléket készít;
  • feldolgozza a tésztát;
  • tésztát keleszt;
  • tésztát süt;
  • befejező műveleteket végez;
  • készterméket kezel, csomagol;
  • adminisztrációs munkát végez.


Erasmus+Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

      3300 Eger, Kertész utca 128.

    • Telefon: +36-20/858-3775

      E-mail: hmszc@hmszc.hu

      OM azonosító: 203035

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000211, B/2020/000862


    2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum