Hírek
- HVSZC hírek
„Egyedül nem megy…” A vendéglátás szakember utánpótlásának aktuális kérdései - kerekasztal-beszélgetés a szakma jeles képviselőivel
A vendéglátás, a gasztronómia maga a művészet, a hagyományok, a legújabb trendek, a vendégelvárások ötvözése olyan világ, ahol a konyhának személyisége van és lelke. „A csúcsgasztronómiában dolgozók érzékenyek, makacsok, szenvedélyesek, van bennük egy jó adag művészi hajlam, és mindig a tökéletességre törekednek” – összegzi Kordos Szabolcs író a szakma kiválóságainak jellemzését.
Mindezek tükrében nem meglepő, ha napjaink égető kérdése, Heves vármegyében lesznek-e olyan fiatal szakemberek, akik mindezen tulajdonságokkal bírnak? Akik képesek személyiséggel felruházni a konyhákat? Akiknek a kedvéért törzsvendégekké válunk? Képes-e a vármegyei vendéglátás kinevelni a következő generáció szakembereit, meg tudjuk-e szólítani a fiatalokat, felismerjük-e bennük a tehetséget, meglátjuk-e bennük a jövő mestereit?
A vendéglátós szakmai képzés megújítása elkerülhetetlen, de nem megy varázsütésre. Ezért közös gondolkodásra hívja az ágazat helyi jeles képviselőit a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum és a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A több alkalomból álló rendezvénysorozatnak első alkalommal a Szent Lőrinc és a Sárvári Kálmán technikum összefogásában a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum ad otthont annak jegyében, hogy a turizmus-vendéglátás ágazat képzéseinek vármegyei megújítása érdekében a két intézmény szakmai képzései, erőforrásai, kiváló szakemberei a jövőben közösen állnak a vármegyei gasztronómia, a vendéglátás szolgálatában.
Az első kerekasztal beszélgetésre február 28-án 14 órától kerül sor. A szakmai fórumon a megújulás lehetőségét keresve a 21. századi vendéglátás követelményeit tekintik át.
A kerekasztal-beszélgetés meghívott vendégei:
Macsinka János, Macok Bisztró
Szabó Katalin, Hotel Eger & Park
Sőregi Attila, Hunguest Saliris
Kücsön Gyula, Élményfalu Sarud - a Tisza-tó Kalandközpontja
Marsi Zsolt, Az Udvar - gasztrovállalkozó
Marján Sándor, Marján Cukrászda
Szabó Zoltán HBH – A sörház és étterem
Hócza Attila HBH – A sörház és étterem
Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezető
Nagy Zoltán egyéni vállalkozó, a HKIK Vendéglátó Mesterek Klubja elnöke
Moderátor: Daru Péter
A hallgatóság soraiban a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum turizmus-vendéglátás ágazat képzéseiben részt vevő iskoláinak szakemberei foglalnak helyet.
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Együttműködésben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Innováció a borászatban: alkoholmentes bor
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem WINOVATE projektjének fő célja az alkoholmentes és alkoholmentesített borok előállításának, forgalmazásának és piaci lehetőségeinek megismertetése a szakiskolák tanulóival. A projektben az egri egyetem partneriskolái a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum és a budafoki Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola, mert a két intézmény több olyan képzést is nyújt, melynek tanrendjébe beilleszthető a WINOVATE anyaga.
admin
Még jelentkezhetsz a kertész technikus képzésre!
Ha szeretsz kertészkedni, a növényekkel foglalkozni, ha fontos számodra a zöld jövő, akkor még jelentkezhetsz a Sárvári technikum ősszel induló nappali képzésére!
admin
Az 5. helyen végzett a Bornemissza tanulója a nemzetközi versenyen
11 ország indulói között rendezték meg a fiatal autószerelők nemzetközi versenyét a litvániai Vilniusban. A Young Car Mechanic döntőjében hazánkat Göböly Béla Bendegúz, a Bornemissza Technikum gépjármű- mechatronikai technikus tanulója képviselte, aki az 5. helyet szerezte meg.
admin