Hírek
- HVSZC hírek
„Egyedül nem megy…” A vendéglátás szakember utánpótlásának aktuális kérdései - kerekasztal-beszélgetés a szakma jeles képviselőivel
A vendéglátás, a gasztronómia maga a művészet, a hagyományok, a legújabb trendek, a vendégelvárások ötvözése olyan világ, ahol a konyhának személyisége van és lelke. „A csúcsgasztronómiában dolgozók érzékenyek, makacsok, szenvedélyesek, van bennük egy jó adag művészi hajlam, és mindig a tökéletességre törekednek” – összegzi Kordos Szabolcs író a szakma kiválóságainak jellemzését.
Mindezek tükrében nem meglepő, ha napjaink égető kérdése, Heves vármegyében lesznek-e olyan fiatal szakemberek, akik mindezen tulajdonságokkal bírnak? Akik képesek személyiséggel felruházni a konyhákat? Akiknek a kedvéért törzsvendégekké válunk? Képes-e a vármegyei vendéglátás kinevelni a következő generáció szakembereit, meg tudjuk-e szólítani a fiatalokat, felismerjük-e bennük a tehetséget, meglátjuk-e bennük a jövő mestereit?
A vendéglátós szakmai képzés megújítása elkerülhetetlen, de nem megy varázsütésre. Ezért közös gondolkodásra hívja az ágazat helyi jeles képviselőit a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum és a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A több alkalomból álló rendezvénysorozatnak első alkalommal a Szent Lőrinc és a Sárvári Kálmán technikum összefogásában a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum ad otthont annak jegyében, hogy a turizmus-vendéglátás ágazat képzéseinek vármegyei megújítása érdekében a két intézmény szakmai képzései, erőforrásai, kiváló szakemberei a jövőben közösen állnak a vármegyei gasztronómia, a vendéglátás szolgálatában.
Az első kerekasztal beszélgetésre február 28-án 14 órától kerül sor. A szakmai fórumon a megújulás lehetőségét keresve a 21. századi vendéglátás követelményeit tekintik át.
A kerekasztal-beszélgetés meghívott vendégei:
Macsinka János, Macok Bisztró
Szabó Katalin, Hotel Eger & Park
Sőregi Attila, Hunguest Saliris
Kücsön Gyula, Élményfalu Sarud - a Tisza-tó Kalandközpontja
Marsi Zsolt, Az Udvar - gasztrovállalkozó
Marján Sándor, Marján Cukrászda
Szabó Zoltán HBH – A sörház és étterem
Hócza Attila HBH – A sörház és étterem
Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezető
Nagy Zoltán egyéni vállalkozó, a HKIK Vendéglátó Mesterek Klubja elnöke
Moderátor: Daru Péter
A hallgatóság soraiban a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum turizmus-vendéglátás ágazat képzéseiben részt vevő iskoláinak szakemberei foglalnak helyet.
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Közös szakmai nap a Karcagi SZC-vel
Közös szakmai napot tartott a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum és a Karcagi Szakképzési Centrum, melynek fő témája a duális képzés volt. A példaértékű összefogás a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal támogatásával a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében valósult meg.
Szak(ma)kör 3.0 2024.09.20.
Nagy öröm számunkra, hogy a Szakmakörön sokan felkerestetek bennünket! A Szakképzési Centrum iskolái számos interaktív lehetőséggel, bemutatókkal, játékokkal várták az érdeklődőket.
admin