Ugrás a fő tartalomra

3300 Eger, Kertész utca 128.


+36-20/858-3775

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 23.
  • HVSZC hírek

„Egyedül nem megy…” A vendéglátás szakember utánpótlásának aktuális kérdései - kerekasztal-beszélgetés a szakma jeles képviselőivel

A vendéglátás, a gasztronómia maga a művészet, a hagyományok, a legújabb trendek, a vendégelvárások ötvözése olyan világ, ahol a konyhának személyisége van és lelke. „A csúcsgasztronómiában dolgozók érzékenyek, makacsok, szenvedélyesek, van bennük egy jó adag művészi hajlam, és mindig a tökéletességre törekednek” – összegzi Kordos Szabolcs író a szakma kiválóságainak jellemzését.

„Egyedül nem megy…”  A vendéglátás szakember utánpótlásának aktuális kérdései - kerekasztal-beszélgetés a szakma jeles képviselőivel

Mindezek tükrében nem meglepő, ha napjaink égető kérdése, Heves vármegyében lesznek-e olyan fiatal szakemberek, akik mindezen tulajdonságokkal bírnak?  Akik képesek személyiséggel felruházni a konyhákat? Akiknek a kedvéért törzsvendégekké válunk? Képes-e a vármegyei vendéglátás kinevelni a következő generáció szakembereit, meg tudjuk-e szólítani a fiatalokat, felismerjük-e bennük a tehetséget, meglátjuk-e bennük a jövő mestereit?

 

A vendéglátós szakmai képzés megújítása elkerülhetetlen, de nem megy varázsütésre.  Ezért közös gondolkodásra hívja az ágazat helyi jeles képviselőit a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum és a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A több alkalomból álló rendezvénysorozatnak első alkalommal a Szent Lőrinc és a Sárvári Kálmán technikum összefogásában a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum ad otthont annak jegyében, hogy a turizmus-vendéglátás ágazat képzéseinek vármegyei megújítása érdekében a két intézmény szakmai képzései, erőforrásai, kiváló szakemberei a jövőben közösen állnak a vármegyei gasztronómia, a vendéglátás szolgálatában.

Az első kerekasztal beszélgetésre február 28-án 14 órától kerül sor. A szakmai fórumon a megújulás lehetőségét keresve a 21. századi vendéglátás követelményeit tekintik át.

 

A kerekasztal-beszélgetés meghívott vendégei:

Macsinka János, Macok Bisztró

Szabó Katalin, Hotel Eger & Park

Sőregi Attila, Hunguest Saliris

Kücsön Gyula, Élményfalu Sarud - a Tisza-tó Kalandközpontja

Marsi Zsolt, Az Udvar - gasztrovállalkozó

Marján Sándor, Marján Cukrászda

Szabó Zoltán HBH – A sörház és étterem

Hócza Attila HBH – A sörház és étterem

Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezető

Nagy Zoltán egyéni vállalkozó, a HKIK Vendéglátó Mesterek Klubja elnöke

Moderátor: Daru Péter

A hallgatóság soraiban a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum turizmus-vendéglátás ágazat képzéseiben részt vevő iskoláinak szakemberei foglalnak helyet.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Együttműködésben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Innováció a borászatban: alkoholmentes bor

Együttműködésben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Innováció a borászatban: alkoholmentes bor

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem WINOVATE projektjének fő célja az alkoholmentes és alkoholmentesített borok előállításának, forgalmazásának és piaci lehetőségeinek megismertetése a szakiskolák tanulóival. A projektben az egri egyetem partneriskolái a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum és a budafoki Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola, mert a két intézmény több olyan képzést is nyújt, melynek tanrendjébe beilleszthető a WINOVATE anyaga.

2024. júl. 3.
admin
Még jelentkezhetsz a kertész technikus képzésre!

Még jelentkezhetsz a kertész technikus képzésre!

Ha szeretsz kertészkedni, a növényekkel foglalkozni, ha fontos számodra a zöld jövő, akkor még jelentkezhetsz a Sárvári technikum ősszel induló nappali képzésére!

2024. júl. 3.
admin
Az 5. helyen végzett a Bornemissza tanulója a nemzetközi versenyen

Az 5. helyen végzett a Bornemissza tanulója a nemzetközi versenyen

11 ország indulói között rendezték meg a fiatal autószerelők nemzetközi versenyét a litvániai Vilniusban. A Young Car Mechanic döntőjében hazánkat Göböly Béla Bendegúz, a Bornemissza Technikum gépjármű- mechatronikai technikus tanulója képviselte, aki az 5. helyet szerezte meg.

2024. júl. 3.
admin


KIMIKK
Erasmus+Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

      3300 Eger, Kertész utca 128.

    • Telefon: +36-20/858-3775

      E-mail: hmszc@hmszc.hu

      OM azonosító: 203035

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000211, B/2020/000862


    2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum