Ugrás a fő tartalomra

3300 Eger, Kertész út 128.


+36 20/858-3775

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 23.
 • HVSZC hírek

„Egyedül nem megy…” A vendéglátás szakember utánpótlásának aktuális kérdései - kerekasztal-beszélgetés a szakma jeles képviselőivel

A vendéglátás, a gasztronómia maga a művészet, a hagyományok, a legújabb trendek, a vendégelvárások ötvözése olyan világ, ahol a konyhának személyisége van és lelke. „A csúcsgasztronómiában dolgozók érzékenyek, makacsok, szenvedélyesek, van bennük egy jó adag művészi hajlam, és mindig a tökéletességre törekednek” – összegzi Kordos Szabolcs író a szakma kiválóságainak jellemzését.

„Egyedül nem megy…” A vendéglátás szakember utánpótlásának aktuális kérdései - kerekasztal-beszélgetés a szakma jeles képviselőivel

Mindezek tükrében nem meglepő, ha napjaink égető kérdése, Heves vármegyében lesznek-e olyan fiatal szakemberek, akik mindezen tulajdonságokkal bírnak?  Akik képesek személyiséggel felruházni a konyhákat? Akiknek a kedvéért törzsvendégekké válunk? Képes-e a vármegyei vendéglátás kinevelni a következő generáció szakembereit, meg tudjuk-e szólítani a fiatalokat, felismerjük-e bennük a tehetséget, meglátjuk-e bennük a jövő mestereit?

 

A vendéglátós szakmai képzés megújítása elkerülhetetlen, de nem megy varázsütésre.  Ezért közös gondolkodásra hívja az ágazat helyi jeles képviselőit a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum és a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A több alkalomból álló rendezvénysorozatnak első alkalommal a Szent Lőrinc és a Sárvári Kálmán technikum összefogásában a Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum ad otthont annak jegyében, hogy a turizmus-vendéglátás ágazat képzéseinek vármegyei megújítása érdekében a két intézmény szakmai képzései, erőforrásai, kiváló szakemberei a jövőben közösen állnak a vármegyei gasztronómia, a vendéglátás szolgálatában.

Az első kerekasztal beszélgetésre február 28-án 14 órától kerül sor. A szakmai fórumon a megújulás lehetőségét keresve a 21. századi vendéglátás követelményeit tekintik át.

 

A kerekasztal-beszélgetés meghívott vendégei:

Macsinka János, Macok Bisztró

Szabó Katalin, Hotel Eger & Park

Sőregi Attila, Hunguest Saliris

Kücsön Gyula, Élményfalu Sarud - a Tisza-tó Kalandközpontja

Marsi Zsolt, Az Udvar - gasztrovállalkozó

Marján Sándor, Marján Cukrászda

Szabó Zoltán HBH – A sörház és étterem

Hócza Attila HBH – A sörház és étterem

Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezető

Nagy Zoltán egyéni vállalkozó, a HKIK Vendéglátó Mesterek Klubja elnöke

Moderátor: Daru Péter

A hallgatóság soraiban a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum turizmus-vendéglátás ágazat képzéseiben részt vevő iskoláinak szakemberei foglalnak helyet.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Idén illusztrációs pályázattal egészült ki a József Attila szavalóverseny

Idén illusztrációs pályázattal egészült ki a József Attila szavalóverseny

A Heves Vármegyei SZC József Attila Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a költészet napja és az iskola névadója tiszteletére 1990 óta rendezi meg a vármegye középiskolás diákjai számára a József Attila szavalóversenyt.

2024. ápr. 12.
Labdarúgó városi döntőn a Kossuthosok

Labdarúgó városi döntőn a Kossuthosok

Április 10-én az Északi Sport pályán került megrendezésre a Diákolimpia - Labdarúgás városi döntője.

2024. ápr. 10.
A HVSZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium legújabb sikere a XVII. Pelikán Kupán

A HVSZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium legújabb sikere a XVII. Pelikán Kupán

2024.04.06-án szombaton XVII. alkalommal került megrendezésre a Pelikán Kupa Gasztronómiai Bemutató és Verseny Szolnokon a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

2024. ápr. 8.


KIMIKK
Erasmus+Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

   3300 Eger, Kertész út 128.

  • Telefon: +36 20/858-3775

   E-mail: hmszc@hmszc.hu

   OM azonosító: 203035

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000211, B/2020/000862


  2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum