Hírek
HVSZC
A Heves Vármegyei SZC az Egri Borünnepen
6 étel-bor párosítást kínáló étterem közül 5 nevezett a versenyre.

A Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szeretett volna újraéleszteni egy régi hagyományt az Egri Borünnepen: a bor–étel párosítás versenyt. Ez az ünnep nemcsak a borokról szól, hanem a kulturált borfogyasztásról is. Ehhez elengedhetetlen, hogy az éttermek megfelelő bort párosítsanak az ételeikhez.
6 étel-bor párosítást kínáló étterem közül 5 nevezett a versenyre.
A szakmai zsűri a Sárvári Kálmán Technikum szakoktató mestereiből állt:
Józsa Gábor (szakácsmester)
Fülöp Tibor (pincérmester)
Malácsik Tibor (sommelier, pincérmester)
Kiss Csaba (zsűri elnöke, pincérmester, szőlész-borász)
A legkiválóbb étel–bor párosításért járó okleveleket Milibák-Veres Erika főigazgató asszony adta át, az érsekkerti nagyszínpadon .
KÜVÉ Bisztró és Borbár
Bikavéres tépett marha, házi knédlivel, erdei gomba, hagyma
Varga Aranymetszés Egri Bikavér 2023
1552 Étterem és Amulett Kávézó
Fish & Chips, fűszeres héjas burgonya, remulád mártás, ropogós hagyma, citrom
Soltész Egri Chardonnay 2021
Gratulálunk a győzteseknek!
(Fotó: Heol.hu/Gál Gábor)
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Kiváló diákokat köszöntöttek Füzesabonyban
A Heves Vármegyei SZC Remenyik Zsigmond Technikum két tanulója is a díjazottak között szerepel
HVSZC

Ajtai Sándor „A Hónap Iskolaőre” elismerésben részesült
Ajtai Sándor immár ötödik tanévét tölti a technikumban
HVSZC

Richter Egészségváros Gyöngyösön – A Heves Vármegyei Szakképzési Centrum iskoláinak közel 400 lelkes diákja csatlakozott
A június 14-i eseményen a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum is példaértékű összefogással képviseltette magát
HVSZC