Hírek
admin
Együttműködésben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Innováció a borászatban: alkoholmentes bor
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem WINOVATE projektjének fő célja az alkoholmentes és alkoholmentesített borok előállításának, forgalmazásának és piaci lehetőségeinek megismertetése a szakiskolák tanulóival. A projektben az egri egyetem partneriskolái

A napokban tartottak alkoholmentesített borkóstolót a Sárvári Technikumban, ahol a projekt szakmai vezetője, Hegyi Ádám kifejtette, hogy a jövő generációjának ki kell tanulnia a szakma ezen részét is, mert ez jelentheti az új irányt. Az alkoholmentes borok helytállóak a gasztronómiában is, hiszen karakteres ízükkel ugyanúgy illenek egy borvacsorához, mint az alkoholos verziók.
Hegyi Ádám elmondta, hogy hazánkban még nincs az alkoholmentes borokra specializálódott borászat, holott a világban már több ilyen borászat is működik. Ahogyan igény van az alkoholmentes pezsgőkre vagy sörökre, úgy sikeres innováció lesz az alkoholmentes borok előállítása is.
GALÉRIA
Alkoholmentes borkóstoló



KAPCSOLÓDÓ HÍREK

A szakképzés jövője a tehetséggondozás jegyében
Közös konferenciát rendezett a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Pedagógus Kar Egerben
HVSZC

Már a szakképzésben is tananyag a mesterséges intelligencia 🤖
A jövő tudása a diákok kezében
HVSZC

Idén is változatos programok Kutatók Éjszakáján
A Heves Vármegyei Szakképzési Centrum intézményei is csatakoztak!
HVSZC