Ugrás a fő tartalomra

3300 Eger, Kertész út 128.


+36 20 777 3491

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jan. 1.
admin

  Élen jár a Bornemissza az autós szakmák képzésében

  December elején újabb 14 fővel gyarapodott a mester szakemberek száma Heves vármegyében. Az új mesterek közül heten az autószerelő szakmát erősítik, sikeres felkészítésük többek között Korpás Róbertnek, a Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gyakorlatioktatás-vezetőjének is érdeme, aki büszkén vallja:

  Élen jár a Bornemissza az autós szakmák képzésében

  „Munkánk sikerét igazolja, hogy jelentős részben bornemisszás „öregdiákok” működtetik megyénk autószerelő szervizeit, akár szerelői, akár tulajdonosi körben.”

  - Ön 14 évesen autószerelő tanulóként belépett a Bornemissza kapuján és – mondhatni – egy életre megfogta az intézmény.

  - Igen, korán elköteleződtem az iskola felé, ugyanis a gépjárműtechnikai technikus végzettség után országos 2. helyezést értem el autóvillamossági szerelőként, elismerésként a Bornemissza állást ajánlott nekem. Munka mellett továbbképeztem magam, először autószerelő mestervizsgát tettem, majd gépészmérnök, mérnöktanár végzettséget szereztem.

  - Sikeresen ötvözi az autószerelő szakmát az oktatással. Szakoktatói és műszaki tanári időszaka alatt több tízezer oldal terjedelemben készített szakmai prezentációkat, melyeket rendszeresen megosztott kollégáival a korszerű ismeretek magas szintű átadását elősegítve.

  - Igyekszem mindig lépést tartani a szakmai innovációval. Öt évvel ezelőtt bevezettük a Bornemisszában az Electude járműtechnikai digitális oktatóanyag napi alkalmazását, mely autós területen több ezer modult tartalmaz, és a 21. században elvárható szinten támogatja a szakmai ismeretek átadását. Kollégáimmal szívvel-lélekkel dolgozunk az autós szakmáért, ennek eredményeként a Bornemisszában oktatott specializált gép- és járműgyártás ágazati szakmák kibővültek, tanulók száma megsokszorozódott. 18 év kihagyás után 4 évvel ezelőtt a Quality Car Repair Kft. képzőhely partner együttműködésével beindítottuk a járműfényező szakma újra oktatását. A ZF Hungária Kft. évek óta ránk építi a szakember-utánpótlása egy részét, külön ZF-es osztályok indulnak az iskolában.

  A Szakképzési Centrum jóvoltából januártól újabb fejlesztéssel jelentkezik a Bornemissza: egy új szakmát - alternatív járműhajtási technikus képzést - tervezünk indítani, mely egyedülálló lesz a régióban, és már a jövő tudását célozza meg. Ehhez már rendelkezünk egy elektromos autóval, valamint a Szakképzési Centrum egyteljesen felújított, felszerelt oktató labort hozott létre.

  - Önről az a hír járja, hogy a nap 24 órájába 36-ot tud belezsúfolni. Szakértői, felnőttoktatási feladatai és oktatási jegyzetek készítése mellett részt vesz szakmai vizsgáztatásban, vizsgafelügyelőként, vizsgabizottsági tagként, vizsgakoordinátorként, ágazati alapvizsga elnökként, mestervizsga elnökként. Közel húsz éve mestervizsga felkészítő tanfolyamot tart évente.

  - Igyekszem az időt kihasználni, és látva a Bornemissza eredményeit, örömmel tölt el, hogy ehhez én is hozzájárulhatok. Az Autós Tanszerviz vezetési feladatait már 15 éve végzem, és büszke vagyok arra, hogy itt olyan tanulókat képezünk ki, akik országos eredményeket érnek el még a szakmai vizsga megszerzése előtt. A műhelyt egy éve akkreditáltatta a

  Szakképzési Centrum a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál, mely ezáltal lett Heves vármegye egyetlen műhelye, ami mestervizsgahelyszínként is üzemel.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  I. Egri Városi Vitaversenyen a Kossuth diákjai

  I. Egri Városi Vitaversenyen a Kossuth diákjai

  Először rendeztek városi vitaversenyt Egerben

  2024. febr. 23.
  „Egyedül nem megy…” A vendéglátás szakember utánpótlásának aktuális kérdései - kerekasztal-beszélgetés a szakma jeles képviselőivel

  „Egyedül nem megy…” A vendéglátás szakember utánpótlásának aktuális kérdései - kerekasztal-beszélgetés a szakma jeles képviselőivel

  A vendéglátás, a gasztronómia maga a művészet, a hagyományok, a legújabb trendek, a vendégelvárások ötvözése olyan világ, ahol a konyhának személyisége van és lelke. „A csúcsgasztronómiában dolgozók érzékenyek, makacsok, szenvedélyesek, van bennük egy jó adag művészi hajlam, és mindig a tökéletességre törekednek” – összegzi Kordos Szabolcs író a szakma kiválóságainak jellemzését.

  2024. febr. 23.
  Festő-mázoló-tapétázó diákok restauráltak Lőrinciben

  Festő-mázoló-tapétázó diákok restauráltak Lőrinciben

  A Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Március 15. Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tanulói lelkesen vállalták a feladatot.

  2024. febr. 23.


  KIMIKK
  Erasmus+
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

    3300 Eger, Kertész út 128.

   • Telefon: +36 20 777 3491

    E-mail: hmszc@hmszc.hu

    OM azonosító: 203035

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000211, B/2020/000862


   2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum