Ugrás a fő tartalomra

3300 Eger, Kertész utca 128.


+36-20/858-3775

Széchenyi 2020

Édességkészítő


Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Az édességkészítő a fogyasztó legkedvesebb élelmiszereit, az édességeket és a sós aprósüteményeket készíti. Neki köszönhetően élvezhetjük a csokoládék, a teasütemények, a kekszfélék, a drazsék, a bonbonok nyújtotta kellemes élményeket, és még sok-sok más termékük teszi élvezetesebbé mindennapjainkat. Az édességkészítő képes arra, hogy kézműves és ipari körülmények között is megfelelő édességeket készítsen.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti az édességeket, szeretne igényes munkát kiadni a kezéből, aki elkötelezettséget érez a nemes nyersanyagokból készült termékek iránt.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kézügyesség, ízérzékelés, együttműködés, elkötelezettség, megismerés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • technológiai, illetve termelési számításokat végez;
  • átveszi és előkészíti a gyártáshoz szükséges anyagokat;
  • a munka megkezdése előtt ellenőrzi a gépeket, berendezéseket, eszközöket;
  • kezeli a gépeket, berendezéseket;
  • édesipari félkész és késztermékeket készít;
  • a készterméket átadja a hűtő- vagy tároló raktárnak, illetve elvégzi a raktározást;
  • a hatályos szabályozások szerint kezeli a képződő hulladékot;
  • alapanyagot, készterméket vizsgál, illetve ellenőriz;
  • gyártásközi vizsgálatokat végez.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Munka mellett ingyenesen végezhető esti képzés.

A képzési idő 8 hónap.

A képzés helye:

  • Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium - Eger


Erasmus+Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

      3300 Eger, Kertész utca 128.

    • Telefon: +36-20/858-3775

      E-mail: hmszc@hmszc.hu

      OM azonosító: 203035

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000211, B/2020/000862


    2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum