Pék
Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.
Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Állóképesség, ügyes mozgás, kézügyesség, csapatmunka.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- átvételi és raktározási feladatokat végez;
- nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez;
- eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel;
- előkészítő műveleteket végez;
- tésztát készít;
- tölteléket készít;
- feldolgozza a tésztát;
- tésztát keleszt;
- tésztát süt;
- befejező műveleteket végez;
- készterméket kezel, csomagol;
- adminisztrációs munkát végez.
SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
Munka mellett ingyenesen végezhető esti képzés.
A képzési idő: 8 hónap
A képzésre az alábbi helyszínen tud jelentkezni:
Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Eger)
Előjelentkezését leadhatja az alábbi linken: https://sarvarieger.hu/kepzeseink/felnott/pek#jelentkezes
További információkért, részletekért keresse az iskola honlapját: https://sarvarieger.hu/
vagy érdeklődjön az alábbi telefonszámon: +36-20/858-3660