Ugrás a fő tartalomra

3300 Eger, Kertész utca 128.


+36-20/858-3775

Széchenyi 2020

Szakács


Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Munka mellett ingyenesen végezhető esti képzés.

A képzési idő: 8 hónap

A képzésre az alábbi helyszíneken tud jelentkezni:

 

  • Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Eger)

Előjelentkezését leadhatja az alábbi linken: https://sarvarieger.hu/kepzeseink/felnott/szakacs#jelentkezes 

További információkért, részletekért keresse az iskola honlapját: https://sarvarieger.hu/

vagy érdeklődjön az alábbi telefonszámon: +36-20/858-3660

 

  • Heves Vármegyei SZC Március 15. Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium (Lőrinci)

Előjelentkezését leadhatja az alábbi linken:

https://m15lorinci.hu/kepzeseink/felnott/szakacs#jelentkezes 

További információkért, részletekért keresse az iskola honlapját: https://m15lorinci.hu/

vagy érdeklődjön az alábbi telefonszámon: +36-37/388-455



Erasmus+Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

      3300 Eger, Kertész utca 128.

    • Telefon: +36-20/858-3775

      E-mail: hmszc@hmszc.hu

      OM azonosító: 203035

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000211, B/2020/000862


    2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum