Ugrás a fő tartalomra

3300 Eger, Kertész utca 128.


+36-20/858-3775

Széchenyi 2020

Tejtermékkészítő


Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A tej és tejtermékek táplálkozásunk alapvető részét alkotják, értékes tápanyagokat tartalmaznak. Jól ismerjük a mondást, hogy a tej élet, erő és egészség. A tej feldolgozása során készülnek a sajtok, joghurtok, kefirek, túrók, tejszínek, tejitalok, reggeli italok, tejdesszertek stb. A tejipari technológiák irányítása nagyon összetett ismereteket igényel. A jól képzett tejtermékkészítő tudásának köszönhetően ízletesek a sajtok, népszerűek a tejdesszertek (pl. Túró Rudi), és a tej hosszan megőrzi minőségét.

Ajánlott minden fiatal számára, aki úgy tekint a tejre, mint az egyik legfontosabb élelmiszerre, és érdekli, hogy a tej hogyan alakulhat át jó minőségű és ízletes tejtermékekké.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Állóképesség, megbízhatóság, elköteleződés, színlátás, ízérzékelés, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • elvégzi a tej tisztítását, fölözését, zsírtartalmának beállítását, homogénezését, pasztőrözését, hűtését;
  • megvalósítja a pasztőrözött tejféleségek, tejkészítmények és azok gyártásának műveleteit;
  • vaj- és vajkészítményeket gyárt;
  • natúr és ízesített friss sajtokat, ömlesztett sajtokat, sajtkészítményeket, érlelt sajtokat készít különböző állatok tejének felhasználásával;
  • az alapanyagokat átveszi, minősíti, tisztítja, kezeli, minőségét ellenőrzi, tárolja, előkészíti;
  • túrót gyárt különböző állatok tejének felhasználásával.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Munka mellett ingyenesen végezhető esti képzés.

A képzési idő 8 hónap.

A képzés helye:

  • Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium - Eger


Erasmus+Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

      3300 Eger, Kertész utca 128.

    • Telefon: +36-20/858-3775

      E-mail: hmszc@hmszc.hu

      OM azonosító: 203035

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000211, B/2020/000862


    2024Heves Vármegyei Szakképzési Centrum